A SZÁLLÍTÁST MI ÁLLJUK MINDEN 35000 FORINTOS VÁSÁRLÁS FELETT, MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE !

Az 5 leggyakoribb hiba, amit a diéta során elkövethetsz

Az 5 leggyakoribb hiba, amit a diéta során elkövethetsz

az-5-leggyakoribb-hiba-amit-dieta-soran-elkovethetsz

A diétázásról annyi információ kering mindenfelé, hogy gyakran nehéz eldönteni, mit érdemes megfogadni és mit nem. Időbe telik kitapasztalni mi az, ami a szervezetünknek a leginkább beválik, azonban vannak olyan tipikus hibák, amik kifejezetten nehezítik a kitűzött cél elérését.

Elhoztuk nektek az 5 leggyakoribb hibát, amit ti is könnyen elkövethettek diétázás közben, ha nem jártok kellően utána a dolgoknak.

1. Koplalás

Sokan azt gondolják, hogy minél kevesebbet esznek, annál könnyebben tudnak majd megszabadulni a felesleges kilóktól. Nem véletlenül ez a leggyakoribb hiba, amit diétázóktól hallunk, hiszen első hallásra logikusnak tűnhet, de valójában messze áll az igazságtól.

Igazából ezzel pont az ellenkezőjét éritek el: a túl kevés bevitt tápanyag miatt, a szervezet vészreakciókat indít és fogyás helyett mindent eltartalékol. A koplalás másik hátulütője, hogy pszichésen is megterhel, így sokkal nagyobb az esély, hogy egy idő után feladod és engedsz a falási kényszernek. Ráadásul a tápanyag hiány miatt edzeni sem lesz erőd, pedig tudjuk, hogy a rendszeres edzés is fontos része egy kiegyensúlyozott diétának.

2. Túl kevés vitamin és ásványi anyag bevitel

Sokszor halljuk azt a kérdést, hogy fontos-e diéta során egyes vitaminok és ásványi anyagok bevitele, és erre a válaszunk: határozottan igen!

Életmódváltásnál számíthatunk rá, hogy ahogy egyes élelmiszerekről és hozzávalókról lemondunk vagy szigorúan korlátozzuk a bevitelüket, úgy a bennük található vitaminokból és ásványi anyagokból is kevesebb kerül a szervezetünkbe. Ezeket érdemes étrend-kiegészítő formájában pótolni.

ULTRAVITAMIN termékünk remek választás vitaminpótlásra, főleg ha a diétádat rendszeres sportolás is kiegészíti:  speciális indirekt teljesítményfokozó hatóanyagok mellett tartalmazza az összes szükséges vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet.

Egy kis extra segítségért pedig egyéb fogyókúrát elősegítő termékeinket, a Panhellen BEACH-et és a Panhellen CARNITINE CARNIPURE is próbáld ki!

3. Nem megfelelő fehérje bevitel

A megfelelő vitamin bevitel mellett a kellő fehérje bevitel is fontos alappillére egy jól működő diétának. Ennek több oka is van. Először is, a csökkentett tápanyag bevitel miatt a szervezeted nem csak a zsírt, de az izomzatodat is bontani kezdi. Ha pedig diétázás közben túl sok izmot vesztesz, azzal szembesülhetsz, hogy hiába sikerült leadni a kitűzött kilókat, a tested nem lesz elég feszes és formás. 

Mivel az izom fehérjéből épül, megfelelő fehérje bevitellel ezt könnyen elkerülheted, és biztosíthatod, hogy fogyás közben a már meglevő izomzatod ne induljon fogyásnak.

Ha sportolsz, napi szinten testömegkilogrammonként 1,5-2 g fehérje bevitel javasolt. Nézz körül fehérjéink között és válaszd ki az étrendedbe leginkább passzolót!   

4. Diéta sportolás nélkül

Sokan ismerik azt a diétás aranyszabályt, mi szerint a fogyás csupán 30%-át teszi ki a sport, és a fennmaradó 70% az étkezésen múlik. Ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy sportra ne lenne szükség diéta esetén.

A fogyás lényege, hogy kalóriadeficit alakuljon ki, és ebben a sport nagy segítségünkre lehet. Rendszeres testmozgással ugyanis nem szükséges annyira szigorú és kalória szegény étrendet tartanunk, így jellemzően hosszabb ideig is tudjuk tartani a diétát, amiben a sportnak köszönhetően kevesebb a megvonás.

Ezenkívül a rendszeres sport nem csak az egészségünk számára elengedhetetlen, de mentálisan is feltölt minket. Mi azt ajánljuk, amennyiben az egészséged engedi, mindenképpen iktass be legalább heti 2-3 edzést a diétádba.

5. Villám diéták

Sok fogyókúrás termék ígér jelentős fogyást szinte egyik napról a másikra, mindezt lemondás és sport nélkül. Ezeknek azonban sosem szabad bedőlni!

Ilyenkor gondolj arra, hogy az sem két perc volt, amíg magadra szedted a súlyfelesleget, így természetes, hogy a leadása sem fog olyan könnyen menni.

Diétáknál a kulcs mindig egy kiegyensúlyozott, kalóriadeficites diéta, rendszeres testmozgás, sok folyadék, és a szükséges tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok pótlása. Légy türelmes a testeddel, és ne “csodaszerektől” és villám diétáktól várd a csodát.

 

Speciális utasítások az eladó számára
Kupon hozzáadása

Mit keresel?


Népszerű keresések:  Fehérje  Kollagén  Amino Whey  

Biztos örülnél 10% kedvezménynek, hát add meg az email címed! 😉

Hozzájárulok, hogy adataimat az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint kezeljék.