A SZÁLLÍTÁST MI ÁLLJUK MINDEN 35000 FORINTOS VÁSÁRLÁS FELETT, MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE !

Glutamin: az egyik legfontosabb táplálékkiegészítő sportolók számára

Glutamin: az egyik legfontosabb táplálékkiegészítő sportolók számára

glutamin-az-egyik-legfontosabb-taplalekkiegeszito-sportolok-szamara

A glutamin az egyik legnépszerűbb táplálékkiegészítő szinte minden sportágban. Ám nem mindegy, milyen formában alkalmazod. Ha a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni a glutaminkészítményekből, érdemes megismerni néhány fontos tényt a glutaminokkal kapcsolatban. Cikkünkben megmutatjuk, mit kell tudnod erről a táplálékkiegészítőről és hogyan fokozhatod maximálisan a hasznosulását.

Mi a glutamin és mire jó?

Az aminosavak a fehérjék építőkövei. A glutamin a legnagyobb mennyiségben megtalálható aminosav izomszöveteinkben. Fizikai aktivitás során a szervezet aminosavakat kezd lebontani, azaz beindul a leépítési folyamat. Ezért fontos a glutaminpótlás, aminek a legfőbb funkciói az izomzat növelésének, illetve megtartásának, valamint az immunrendszernek a támogatása.

L-glutamin vs. Glutamin peptid. Melyik a jobb?

A legtöbb étrend-kiegészítő L-glutamint tartalmaz, míg néhány termék glutaminpeptidet. A fő különbség az, hogy az L-glutamin egy szabad forma, azaz nem kötődik más aminosavakhoz. Ez gyorsabb felszívódást eredményez, de csökkenti a stabilitását. A glutaminpeptidek ezzel ellentétben nem „szabadok”, hanem peptidkötésekkel más aminosavakhoz kapcsolódnak. Így jóval stabilabbak lesznek és a szervezet sokkal könnyebben és nagyobb mennyiségben tudja hasznosítani. Felmerül a kérdés, hogy vajon melyik a jobb?

Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya. Ezért a legjobb olyan terméket választani, ami mindkét formát tartalmazza, így a pozitív hatások kiegészítik egymást. 

Hogyan fokozható a glutamin hasznosulása?

A glutamin hasznosulása tovább fokozható egyes vitaminokkal, ami hatékonyabb izomzatnövelést, -megtartást és immunrendszer-erősítést eredményezhet.

A B6-vitamin gyorsítja az aminosav-anyagcserét, ezáltal hatékonyan elősegíti a glutamin felszívódását, hasznosulását, hatását. A B6-vitamin koenzimként katalizálja a nitrogénátviteli folyamatokat, mellyel biztosítja az izomfelépítő folyamatokat. Ez annyit jelent, hogy a kielégítő izomfejlődés, erősödés csak akkor megy végbe tökéletesen, ha elegendő B6-vitamin áll a szervezet rendelkezésére.

A C-vitamin jelentősen fokozhatja a glutamin sejtregeneráló, immunerősítő hatását. Mindemellett antioxidánsként segíthet kivédeni a fizikai aktivitás során képződő szabadgyökök okozta sejtkárosodásokat.

Fontos megjegyezni, hogy nem a napi vitaminszükséglet fedezése miatt kell B6- és C-vitamint tartalmaznia a glutaminkészítménynek, hanem a glutamin hasznosulásának elősegítése céljából! Tehát ezt a két mikrotápanyagot a glutaminnal egy időben, pontos arányban érdemes bevinni, a napi vitaminfogyasztástól függetlenül.

Az optimális glutamin formula

A fentiek alapján egy optimális glutaminkészítmény tartalmaz L-glutamint (gyors felszívódás, azonnali feltöltés), hidrolizált glutaminpeptideket (stabilitás, nagyobb mértékű hasznosulás), valamint B6- és C-vitamint (a maximális hasznosulás támogatása).

A Panhellen Glutamine Ultra Formulát eszerint az irányelv szerint terveztük meg, így egy kimagasló minőségű csúcsglutamin formulát kaptunk, ami mindent tartalmaz, ami szükséges a glutamin maximális hasznosulásához. Egyedi formulánk egyidejűleg biztosítja az L-glutamin gyors felszívódását, a glutaminpeptidek stabilitását, a maximális izomfejlődést és regenerációt, valamint az immunrendszer védelmét, támogatását. 

A valódi gyümölcsökből készített ízesítők hozzáadása nem csupán a termék minőségi szintjét emeli, hanem hozzájárul a maximális fogyasztói élményhez. A jól bevált citrus ízt alkalmaztuk, amit a BCAA MAX és a NITR-O termékeknél, így azokkal együtt fogyasztva is garantált az ízélmény. Glutamine készítményünket keressétek a webshopon!

Speciális utasítások az eladó számára
Kupon hozzáadása

Mit keresel?


Népszerű keresések:  Fehérje  Kollagén  Amino Whey  

Biztos örülnél 10% kedvezménynek, hát add meg az email címed! 😉

Hozzájárulok, hogy adataimat az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint kezeljék.