A SZÁLLÍTÁST MI ÁLLJUK MINDEN 35000 FORINTOS VÁSÁRLÁS FELETT, MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE !

Minden, amit tudnod kell az algák jótékony hatásairól

Minden, amit tudnod kell az algák jótékony hatásairól

Minden-amit-tudnod-kell-az-algak-jotekony-hatasairol

Minden, amit tudnod kell az algák jótékony hatásairól

Az emberi fogyasztásra is alkalmas algák kivételes tulajdonságaiknak köszönhetően egyre népszerűbb összetevők a különböző étrend-kiegészítőkben.

A Spirulina és a Chlorella a legismertebb, és egyben legnépszerűbb mikroalga típusok, a szervezet számára rengeteg hasznos anyagot tartalmaznak. A két alga külön-külön is hatásos, de együttes fogyasztásukkal még jobb eredményt érhetünk el, mivel egyedi hatásmechanizmusaik összeadódása révén nagyobb mértékben járulhatunk hozzá az egészség, a szépség és az energia fokozásához, illetve fenntartásához.

Cikkünkből megtudhatod, miért előnyös az algák fogyasztása, illetve kinek ajánljuk a PANHELLEN ALGA+ termékünket.  

Természetes vitamin-, ásványianyag- és tápanyagforrás

A kutatási eredmények alapján elmondható, hogy élelmiszereink közül az algák (kiemelve a Spirulinát és a Chlorellát) rendelkeznek a legmagasabb ásványianyag-, vitamin- és tápanyagtartalommal. Az algák a szervezet számára létfontosságú, nélkülözhetetlen mikro- és makrotápanyagot természetes, jól hasznosuló és könnyen felszívódó formában tartalmazzák.

Energianövelés, egészségmegőrzés, szépségápolás

Az algák kiváló B-vitamin-forrásnak tekinthetők, mely vitamincsoport szabályozza a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét (így az energiatermelést). Ráadásul az idegrendszer megfelelő működéséhez, továbbá a bőr, a szem és a haj egészségéhez is hozzájárul.

Az algák kiválóan hasznosuló vasat, magnéziumot, kalciumot, cinket, szelént, káliumot tartalmaznak, de megtalálható bennük számos fontosabb színanyag (karotinoid vegyületek) is. A karotinoidok (pl. alfa- és béta-karotin, lutein, zeaxantin, fikocianin) antioxidáns hatásuknál fogva hozzájárulhatnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, az allergiakezeléshez, a vérképzéshez, az edzés utáni regenerációhoz, a sérülések, sebek gyógyításának gyorsításához, valamint a gyulladáscsökkentéshez és a szürke hályog kialakulásának kockázatcsökkentéséhez

Vegán fehérjeforrás

Az algák proteintartalmuknál fogva kiváló fehérjeforrásként lehetnek jelen a szigorú vegetáriánus vagy vegán táplálkozásban. Aminosav-összetételüket tekintve nem komplettek; a Spirulinában a metionin és a lizin, a Chlorellában a metionin mennyisége elégtelen. Ezt az apró hiányosságot szem előtt tartva azonban kiváló kiegészítője lehet az állati eredetű termékektől mentes életvitelnek.

Indirekt teljesítményfokozás, felépítő folyamatok segítése

Az algák használatával közvetlenül (direkt módon) nem növelhető a sportbeli teljesítőképesség, de a Spirulina és a Chlorella algák számos pozitív hatása révén közvetetten hozzájárulhatunk a teljesítményfokozáshoz, a fáradtság csökkentéséhez és a kimerülés késleltetéséhez.

A vérképzésben betöltött szerepük révén fokozzák a vörösvérsejtek termelődését. Mindez a javuló szöveti oxigénellátásban és fokozott anyagcserében mutatkozik meg, melyeknek nagy szerepe lehet a felépítő folyamatokban.

Fogyókúra, fogyás támogatása

Az elhízás fő oka az endokrin rendszer helytelen táplálkozási egyensúlyzavarból eredő nem megfelelő működése. Az ennek hatására kialakuló szénhidrátéhség csökkenthető a kiegyensúlyozott Spirulina – Chlorella algaformulában megtalálható mikrotápanyagok rendszeres bevitele útján.

A táplálkozási egyensúlyzavar helyreállítása mellett a Spirulina alga az által is hozzájárulhat a fogyáshoz, a testzsír csökkentéséhez, hogy GLA-t juttat a szervezetbe. A GLA egy esszenciális zsírsav, ami segíti a vércukor és az inzulin szabályozását. A Spirulina a GLA által hozzájárul az egyenletesebb vércukorszint kialakításához, aminek hatására az éhségérzet később jelentkezik. Ezen kívül a Spirulina fehérjetartalma révén késlelteti a hipoglikémiás éhségérzetet.

Prebiotikus hatás

A Spirulináról számos tanulmány bizonyította, hogy prebiotikumokra jellemző tulajdonságokat mutat. (A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, melyek a vastagbélben elősegítik a jótékony hatású probiotikumok szaporodását, működését.) Prebiotikus hatásánál fogva a Spriulina segíthet az egészséges bélflóra fenntartásában, ezzel ugyancsak hozzájárulva az immunrendszer erősítéséhez.

Kiknek ajánljuk az ALGA+ termékünket?

Alga készítmények esetén rendkívül fontos a beszerzési forrás megbízhatósága. Nagyon kell vigyázni, hogy az alga tiszta vízből származzon, mert ez a növény minden szennyeződést magába szippant. A PANHELLEN ALGA+ termékünk ellenőrzött forrásból származó organikus Spirulina és Chlorella alga őrleményt tartalmaz magas dózisban, zselatin kapszulában.

A Panhellen ALGA+ termékünket mindenkinek ajánljuk, akik szeretnének az egészségükhöz hozzájárulni. Kiváló fehérjeforrás, és teljes mértékben növényi eredetű, ezért a vegetáriánus, illetve vegán étrendet követőknek is ideális táplálékkiegészítő lehet. Mivel a Spirulina és a Chlorella algák közvetetten hozzájárulhatunk a teljesítményfokozáshoz, a fáradtság csökkentéséhez és a kimerülés késleltetéséhez, sportolók számára is kifejezetten hasznos vitamin-, ásványianyag- és tápanyagforrás. Ezen kívül az algáknak jelentős szerepük lehet az egészség és szépség (haj, bőr, körmök) megőrzésében, a fogyókúrában, valamint prebiotikus hatással rendelkeznek. Összességében, fogyasztásuk minden korosztály számára előnyös lehet.

Speciális utasítások az eladó számára
Kupon hozzáadása

Mit keresel?


Népszerű keresések:  Fehérje  Kollagén  Amino Whey  

Biztos örülnél 10% kedvezménynek, hát add meg az email címed! 😉

Hozzájárulok, hogy adataimat az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint kezeljék.