A SZÁLLÍTÁST MI ÁLLJUK MINDEN 35000 FORINTOS VÁSÁRLÁS FELETT, MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE !

EDZÉSMÓDSZEREK SOROZAT III.

EDZÉSMÓDSZEREK SOROZAT III.

sleltetett adaptáció

 Az alábbiakban felvázolt gondolatok  nem  kifejezetten egy konkrét edzésmódszert írnak le, mégis helyet kaphatnak az “Edzésmódszerek sorozat”- ban, mert kifejezetten hasznosnak lehetnek egy jól megtervezett programhoz.

 

Adaptáció

 Az adaptáció azt jelenti, hogy a test alkalmazkodik különböző külső ingerekre, stresszorokra, melyek hatására -amennyiben okosan adagoljuk- fejlődünk, erősödünk attól függően, hogy mi volt a külső behatás..

Azt is tudnunk kell, hogy a fent említett adaptációs kompenzáció késleltetett, vagyis szüksége lesz a testünknek egy csökkentett terhelésre, hogy realizáljuk az adaptáció eredményét.

 

Mit jelent ez a gyakorlatban?

 Mivel egyrészt a folyamatos és intenzív edzések fárasztóak és ez bizony felgyülemlik a szervezetben.

Ezért egy okos edzéstervezéssel be kell építenünk könnyített edzéseket, hiszen ez az ami végső soron “megengedi” nekünk, hogy végre realizáljuk azt amiért oly keményen dolgoztunk!

Az intelligens módon alkalmazott és tudatos túledzés elképesztő eredményeket hozhat mind erőben mind izomzatban.

Verkhoshansky professzor találmánya, a koncentrált terhelés egy haladó szintű alternatívát jelent.

Rövid távú túledzés után egy magas szuperkompenzációs csúcs következik, ehhez persze megfelelő edzéstapasztalat és intelligencia szükséges, ugyanis amennyiben nem vesszük vissza időben a túlterhelést, akkor könnyedén az akut túledzés állapotába kerülhetünk.

Mike Mentzer hatására a tehetséges Aaron Baker is adott egy esélyt a koncentrál terhelés, illetve az ezt követő terheléselvétel elvének és szenzációs eredményekről számolt be.

 

Mire figyeljünk?

 “Minél alaposabb és hosszabb a test energiaforrásainak a koncentrált terhelés által történő kimerítése (természetesen ésszerű határokon belül), annál nagyobb mértékű lesz az ezt követő szuper-heyreállítás és hosszabban tartó az új funkcionális szint fennmaradása”

-    vélekedik Verkhoshansky professzor és dr.Siff.

 

Konklúzió

 A fentiekben felvázolt edzéstervezési módszer fantasztikus eredményeket hozhat, viszont kezdő és középhaladó sportolóknak még nem való.

Továbbá nagyon figyeljünk oda, hogy a koncentrált terhelés során ne vigyük túlzásba az intenzitást, ugyanis már önmagában bőven elegendő eszköz maga a módszer!

 

Speciális utasítások az eladó számára
Kupon hozzáadása

Mit keresel?


Népszerű keresések:  Fehérje  Kollagén  Amino Whey  

Biztos örülnél 10% kedvezménynek, hát add meg az email címed! 😉

Hozzájárulok, hogy adataimat az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint kezeljék.