A SZÁLLÍTÁST MI ÁLLJUK MINDEN 35000 FORINTOS VÁSÁRLÁS FELETT, MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE !

A legfontosabb vitaminok ősszel

A legfontosabb vitaminok ősszel

a-legfontosabb-vitaminok-osszel

 

Ősszel kulcsfontosságú a vitaminpótlás, hiszen elengedhetetlen, hogy szervezetünket felvértezzük a hideg hónapokra és az influenzaszezonra.

Milyen vitaminokra van szükségünk ősszel? Milyen Panhellen termékekben találhatod meg őket? Cikkünkben minden fontos információt megtalálsz! 

A-vitamin

Az A-vitamin elengedhetetlen szerepet játszik a hámsejtek megújulásában, ezért az egyik legfontosabb vitamin szervezetünk számára. Antioxidáns tulajdonságú, ezért javítja a látást és elősegíti a bőr regenerálódását is. Hiánya számos kellemetlen tünettel jár, ilyen például a száraz haj, töredezett körmök és kiszáradt bőr.

Szedése egész évben ajánlott, de ősszel kifejezetten fontos, mivel a hideg könnyen kiszáríthatja bőrünket, míg a napfény csökkenése igencsak megviselheti a szemünket.

Az A-vitamint megtalálhatjuk a spenótban vagy a tojásban és számos gyümölcsben is. Természetesen táplálékkiegészítő formájában is érdemes szedni, így könnyebben biztosíthatjuk az ajánlott napi bevitelt*.

*az ajánlott napi bevitel más lehet férfiaknak, nőknek, fiataloknak és időseknek, ezért azt javasoljuk, kérje ki orvosa véleményét 

B-vitaminok

A B-vitaminok nélkülözhetetlenek az idegrendszer egészségéhez és megfelelő működéséhez, valamint a hajunk, bőrünk és körmeink egészségéhez. Ezen kívül az emésztőrendszer számára is fontos, mivel elősegíti az emésztőszervek működését és segít a méregtelenítésben. A B-vitaminoknak az izmok felépítésében és működésében is meghatározó a szerepük.

Ősszel nagy segítségünkre lehet hajunk, bőrünk és körmeink megóvásában, főleg az egyre hűvösebb és szelesebb időjárásban. A nyáron felkapott kilókat is könnyebben dobhatjuk le velük, tekintve, hogy serkentik a méregtelenítést és fokozzák emésztésünket. A legjobb pedig, hogy mindemellett az őszi edzések során az izomépítésben is segítségünkre lesznek.

A B-vitaminok sosem önmagukban, hanem mindig közösen fordulnak elő az egyes élelmiszerekben, és táplálékkiegészítőkben. Mivel a B-vitaminok közösen fejtik ki a hatásukat, szedésük egyszerre javasolt, felszívódásuk is jobb, mint külön-külön. Ezért érdemes vitaminkomplex terméket választani. A Panhellen ULTRAVITAMIN és ULTRAVITAMIN PRO termékeiben, a B1, B2, B6 és B12 vitamin is megtalálható. 

C-vitamin

A C-vitamin immunerősítő vitaminként került be a köztudatba, amit ősszel el kell kezdenünk szedni, hogy segítségével télre felturbózzuk az immunrendszerünk és kivédjük a megfázást és influenzaszezont. Igaz, mi egész évben javasoljuk a szedését, ezért ha eddig hanyagoltad, az őszi hónapokban mindenképp építsd be a mindennapjaidba.

Hasonlóan az A-vitaminhoz, a C-vitamin is nagy segítségünkre lesz bőrünk megóvásában a szeszélyes őszi időjárásban.

Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó termékeink között a Panhellen C-800 ULTRA, ULTRAVITAMIN és ULTRAVITAMIN PRO termékeiben találhatod meg. 

Magnézium és kalcium

Sajnos még mindig csak kevesen tudják, hogy a kalcium és a magnézium kiegészítik egymást, ezért ahhoz, hogy a szervezetünk a legtökéletesebben tudja hasznosítani őket, érdemes együtt szedni a kettőt. Sportolók számára mindkettő elengedhetetlen, évszaktól függetlenül.

A kalcium az izmok összehúzódásáért, míg a magnézium az izmok ellazulásáért felel és segít a csontépítésben. A kalcium és a magnézium együttes szedése a vázizmot, az erek, a belső szervek falát és a szívizmok működését is elősegíti. Optimális esetben kétszer annyi kalciumnak kell lennie a szervezetben mint magnéziumnak. A Panhellen CAL-MAG CITRATE biztosítja ezt az arányt; használatával hozzájárulhatunk szervezetünk megfelelő kalcium- és magnéziumellátottságához. 

D-vitamin

A D-vitamin szintén egy, a szervezetünk számára nagyon fontos vitamin, amire egész évben szükségünk van. Legfőbb hatása a csontok épségének megőrzése, ami a kalciumháztartás szabályozásán keresztül történik.

A jó hírünk az, hogy a napsugarak alatt sütkérezve vehetjük magunkhoz, és ősszel még jó eséllyel kifoghatunk kellemes, napsütötte órákat. Ne felejtsük el azonban, hogy a napsütés ősszel is erős lehet, és bőrünk védelmi rendszere csak rövid ideig képes ellenállni a káros napsugárzásnak, ezért figyeljünk rá, hogy ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a napon, főleg ne 11 és 16 óra között.

Érdemes táplálékkiegészítő formájában fogyasztani, mivel élelmiszerekből nem lehetséges felvenni a kellő mennyiséget.
Speciális utasítások az eladó számára
Kupon hozzáadása

Mit keresel?


Népszerű keresések:  Fehérje  Kollagén  Amino Whey  

Biztos örülnél 10% kedvezménynek, hát add meg az email címed!😉Most minden új feliratkozónkat egy ingyenes E-BOOK-al is megajándékozunk, ami tartalmazza a sikeres életmódváltáshoz szükséges 10 legfontabb szakértői tanácsunkat!

Hozzájárulok, hogy adataimat az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint kezeljék.