A SZÁLLÍTÁST MI ÁLLJUK MINDEN 35000 FORINTOS VÁSÁRLÁS FELETT, MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE !

Minden, amit a BCAA aminosavakról tudnod kell: mi az, mire jó és melyiket válaszd

Minden, amit a BCAA aminosavakról tudnod kell: mi az, mire jó és melyiket válaszd

 

Minden, amit a BCAA aminosavakról tudnod kell: mi az, mire jó és melyiket válaszd

A BCAA készítmények nagy népszerűségnek örvendenek a diétázók és sportolni vágyók körében. De mi is az a BCAA? Mire jó és a piacon elérhető termékek közül melyiket válaszd?

Cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit a BCAA aminosavakról tudnod kell.

Mi az a BCAA?

A BCAA 3 esszenciális aminosavból áll: ezek a leucin, az izoleucin és a valin. Azért esszenciális, mert ezeket az aminosavakat a szervezet nem képes előállítani, ezért táplálék vagy táplálékkiegészítő formájában kell bevinnünk őket. Az élelmiszerek közül a vörös húsokból, a csirke- és pulykahúsból, illetve a tejtermékekből érdemes a BCAA esszenciális aminosavakat pótolni.

Mire jó a BCAA?

A BCAA-ra a testünk szövetei, szervei és az izomzatunk felépítéséhez van szükségünk. A megfelelő mennyiségű bevitel azért is elengedhetetlen, mert az izomszöveteink 35%-a ezekből az aminosavakból áll. Fontos tudni, hogy elég egy párperces edzés vagy fizikai aktivitás, és az aminosavak mennyisége – ezek közül is leginkább a leucin – máris csökken az izomzatban. Ha ezt a hiányt nem pótoljuk, a szervezet saját magát kezdi felélni, ami a gyakorlatban izomcsökkenést fog jelenti.

Röviden összefoglalva a BCAA aminosavak azért fontosak a sportolni vágyók számára, mert antikatabolikusak, vagyis akadályozzák az izomlebontást, valamint anabolikusak, vagyis elősegítik az izomnövekedést.  

Melyiket válaszd?

Azt már említettük, hogy milyen élelmiszerekből pótolható a BCAA. Azonban ha aktív életet élünk és rendszeresen sportolunk, egyáltalán nem biztos, hogy élelmiszerekből pótolni tudjuk az izomban lecsökkent BCAA szinteket. Ezért mi azt javasoljuk, hogy a megfelelő fehérjebevitel mellett BCAA készítményekkel is gondoskodjatok a kellő esszenciális aminosav-bevitelről.

Szerencsére ma már számos BCAA termék közül választhatunk. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy a BCAA készítmények hagyományosan szintetikus előállítással készülnek. Ezzel szemben a PANHELLEN BCAA MAX terméke mikrobakteriális erjesztési eljárással, az innovatív fermentáció módszerével készül kémiai anyagok hozzáadása nélkül.

A hagyományos BCAA készítményekkel szemben a PANHELLEN BCAA MAX-ot kizárólag növényi alapanyagokból, kíméletes eljárással, alacsony hőmérsékleten állítjuk elő. Ennek egyik előnye, hogy nincs benne tejcukor és allergén anyagok, ezáltal az emésztése jóval könnyebb, amit tovább fokoz, hogy az erjesztésnek köszönhetően előemésztett állapotban vannak benne az aminosavak (a leucin, az izoleudin és a valin). Ezért BCAA termékünket vegánok, vegetáriánusok, cukorbetegek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

A hagyományos BCAA készítmények ráadásul gyakran rosszul oldódnak vízben. Azért, hogy ezt a problémát kiküszöböljük, a piacon egyedülálló módon BCAA termékünkön gőz-agglomerációs technikával mechanikai beavatkozás nélküli instantizálási eljárást alkalmazunk. Ennek hatására a PANHELLEN BCAA MAX könnyen, gyorsan, tökéletesen oldódik vízben.

Hosszas termékfejlesztésünk eredménye egy maximálisan hasznosuló, a három legfontosabb aminosavat optimális arányban tartalmazó, kizárólag természetes alapanyagokból és módszerekkel előállított BCAA készítmény, ami tökéletesen oldódik és kiemelkedően finom. Keressétek webshopunkban zöldalma és citrus dream ízekben!

Speciális utasítások az eladó számára
Kupon hozzáadása

Mit keresel?


Népszerű keresések:  Fehérje  Kollagén  Amino Whey  

Biztos örülnél 10% kedvezménynek, hát add meg az email címed!😉Most minden új feliratkozónkat egy ingyenes E-BOOK-al is megajándékozunk, ami tartalmazza a sikeres életmódváltáshoz szükséges 10 legfontabb szakértői tanácsunkat!

Hozzájárulok, hogy adataimat az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint kezeljék.